De 10 tips voor nooit meer stress

De afgelopen twee weken hebben wij iedere dag een tip via Twitter(www.twitter.com/deetromp en www.twitter.com/dntwebmedia) met alle “tweeps” (twittervolgers) gedeeld.

Omdat nog lang niet iedereen gebruik maakt van Twitter, vinden wij het ook waardevol om het hier met alle geïnteresseerden te delen.

Fijgeknepen stresskussentje van schuim

Stress!

Stress.

Stress ontstaat niet omdat wij te weinig tijd hebben. Tijd is een vast gegeven. Stress ontstaat vaker omdat wij teveel dingen tegelijk willen doen. Wij willen alles bijhouden, tegelijk. En dat kan niet. Wij kunnen maar 7 dingen tegelijk in onze actieve geheugen onthouden. Dus als er (te)veel informatie op ons afkomt, of wij vergeten keuzes te maken, dan leidt dat tot stress.

Weet wat je wil. Weet wat je wil bereiken. Maak keuzes. Maak een plan om dat te bereiken wat je hebt gekozen. Bovenal, houdt je aan je plan. Zo vermijdt je dat je teveel tegelijk wil proberen te doen. En dus is dit het probaatmiddel om stress tegen te gaan. O, ja, je mag ook best nee zeggen tegen anderen die jouw tijd willen claimen. Jij bepaalt je agenda. Alleen jij. Zo vermeid je niet alleen stress, maar verbeter je ook je effectiviteit.

De 10 tips voor Nooit meer Stress:-

Tip1. Geef aandacht aan maar één ding tegelijk
Tip2. Doe vooral de dingen die je leuk vindt
Tip3. Durf ‘nee’ te zeggen
Tip4. Kom altijd 5 minuten eerder op een afspraak
Tip5. Geniet van het moment en ontspan
Tip6. Vermijd gestreste situaties of personen
Tip7. Luister meer en praat iets minder
Tip8. Gebruik de kracht van positief denken
Tip9. Wees af en toe alleen met jezelf
Tip10. Vergeet nooit te lachen :-)

Wij wensen iedereen veel succes hiermee. Je hebt het zelf in de hand.

Laat ons weten wat je van deze tips vindt. Of stuur ze aan een ander door. Heb je zelf nog tips, deel ze dan met ons. Dan kunnen wij anderen daar ook blij mee maken.

Over Dirk Tromp

Dirk Tromp is actief in grafisch en website ontwerp. Hij is eigenaar van dntwebmedia.nl, schrijft regelmatig op deze blog en draagt als gast bij aan andere blogs. Hij treedt op als gastspreker en geeft lezingen en workshops aan bedrijven en groepen.
Dit bericht is geplaatst in Effectiviteit en getagd, . Bookmark de permalink.

Reactie plaatsen

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>