10 tips voor balans in werk en leven

Dit is het tweede artikel in onze serie “10 tips”. Wij delen dagelijks onder andere tips op Twitter over persoonlijk en zakelijk succes. Je functioneert het besten als je werk en leven in balans kan houden.

Balans (foto: NOAA)

Balans in Leven en Werk

Omdat er vele afleidingen zijn kunnen wij onszelf soms uit het lood gooien. Natuurlijk bereiken wij dingen als wij in beweging zijn. Soms willen wij alleen maar doorgaan. Dan is het van belang om toch even stil te staan en te reflecteren. Leiders en succesvolle mensen weten dit als het besten. Ook wij ik heb dat met de jaren geleerd. Voor mij begint iedere dag met fysieke en ademhalingsoefeningen. Zo kan ik weer even concentreren op datgene wat er zich in mij afspeelt. Daar zoek ik dan rust om zo, opgeladen en vol energie weer aan een nieuwe dag te beginnen.

De 10 Tips voor Balans in Werk en Leven:

  1. Besteed meer tijd aan wat jou energie geeft
  2. Neem regelmatig een ontspannen pauze
  3. Wil niet teveel tegelijk
  4. Beweeg in ruime mate: sport, yoga, dans, wandel
  5. Plan leuke en waardevolle activiteiten bewust in je agenda
  6. Doe af en toe een “powernap”
  7. Wees dankbaar voor wat je wel hebt
  8. Wat jij belangrijk vindt heeft voorrang
  9. Breng tijd door in stilte, de natuur of in de zon
  10. Vergeet nooit te lachen

Wederom wensen wij jullie veel succes hiermee. Je hebt het zelf in de hand.

Laat ons weten wat je van deze tips vindt. Of stuur ze aan een ander door. Heb je zelf nog tips, deel ze dan met ons. Dan kunnen wij anderen daar ook blij mee maken.

Over Dirk Tromp

Dirk Tromp is actief in grafisch en website ontwerp. Hij is eigenaar van dntwebmedia.nl, schrijft regelmatig op deze blog en draagt als gast bij aan andere blogs. Hij treedt op als gastspreker en geeft lezingen en workshops aan bedrijven en groepen.
Dit bericht is geplaatst in Effectiviteit en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reactie plaatsen

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Je mag deze HTML tags en atributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>